Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/storyline-danmark.dk/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Storyline International

Storyline International

Golden Circle Seminar
Efterhånden som storylinepædagogikken rejste verden rundt, blev det klart, at udøverne havde brug for at mødes, udveksle erfaringer og blive inspireret af nye ideer og udviklinger i de lande, hvor pædagogikken var blevet kendt og udbredt.

På en storylineworkshop i Akureyri i Island i 1987 foreslog hollænderen Jos Latschert at oprette European Assocoation for Educational Design. Man enedes om, at en gruppe undervisere med fælles interesse for storylinepædagogikken skulle inviteres til et seminar hos Jos ved SLO Centre of Curriculum Developement i Holland. Tolv personer fra Skotland, Danmark, Island og Holland deltog. Seminaret blev opkaldt efter den berømte turistrute i Island: Golden Circle. Første samling var i 1989. Siden er seminarerne blevet afholdt med 18 måneders mellemrum i forskellige lande.

En af de første opgaver for den internationale gruppe var at formulere gruppens mission:
At støtte udviklingen af storylinepædagogikken - kritisk og innovativt – ved løbende at dele forskning og ressourcer, udvikle læseplaner og anvendelsesmuligheder for metoden. The Golden Circle er et ikke-konkurrerende forum for undersøgelse af teori og praksis med henblik på at fremme professionalisme og venskab.

Da det 16. Seminar blev afholdt i Portland, Oregon, USA, stod det klart, at storylinepædagogikken havde bredt sig langt ud over Europas grænser. Organisationen fik derfor navnet Storyline International, men Golden Circle blev bevaret som navnet på den internationale gruppe af undervisere, som arbejder med at udvikle storyline-pædagogikken i deres respektive hjemlande. Det 18. Golden Circle Seminar blev afholdt i Hveragerdi, Island, i august 2012. 45 deltagere fra 15 lande deltog.

oregonDeltagerne ved konferencen i Portland, Oregon, hvor organisationen fik navnet Storyline International.

Storyline International er en ikke-kommerciel organisation uden indtægter. Undervisere på alle niveauer og fra alle kulturer hilses velkomne. Organisationen bindes sammen af deltagernes fælles engagement i storyline-pædagogikken og overlever kun, fordi deltagerne selv finansierer alle aktiviteter.

Steve Bell har ledet dette forum siden dets begyndelse, men på det seneste møde i Island trak han sig tilbage og overlod ledelsen til en tremandsbestyrelse, hvor hvert bestyrelsesmedlem er valgt for tre år. Jeff Creswell, som står bag Storyline Design, USA, blev valgt til ny formand. Gudmundur Kristmundsson, University of Iceland, er næstformand og Lea Nakrst fra Slovenien, men bosat i Sverige, er tredje medlem af bestyrelsen. Sallie Harkness og Steve Bell fra Storyline Scotland støtter fortsat bestyrelsen som ressourcepersoner.

Internationale storylinekonferencer

På Golden Circle Seminaret i 1998 i Enschede i Holland blev det foreslået, at der skulle arrangeres en international storylinekonference i anledning af årtusindskiftet. Konferencen blev afholdt i Aalborg og blev fulgt op af yderligere en konference i Helsingør i 2003. Begge disse danske konferencer blev organiseret af Cecilie Falkenberg med støtte fra Danmarks Lærerhøjskole. Steve Bell og Sallie Harkness var i 2006 værter for konferencen, som blev afholdt i Glasgow, Scotland, med støtte fra University of Strathclyde og Arts Council of Scotland. Værtsskabet for den følgende konference i 2009 overgik til Jeff Creswell, Storyline Design, i samarbejde med Portland State University, Oregon, USA. Konferencen i 2012 i Reykjavik, Island blev organiseret af et team under ledelse af Gudmundur Kristmundsson og Bjorg Eiriksdottir med støtte fra University of Iceland. Aktuelt forberedes den næste konference, som vil blive holdt i Glasgow i marts 2015.